Trail youth och open

2013-10-31 | 22:35:09 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Här kommer film från finalen trail youth och kvalet i open. Fick inte med sista delen på trail open men han skötte sig sååå himla bra den lille prinsen. 
 
 

SVT var hemma hos oss

2013-10-31 | 12:41:28 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
I onsdags så var SVT's MittNytt hemma hos oss och gjorde ett repotage om mig och Tintin. Riktigt roligt men hemskt att höra och se sig själv på TV men väldigt bra reklam för westernridningen. 
Klicka på bilden så kommer ni till hemsidan och där kan ni se repotaget de gjorde om mig och Tintin. 
 

Handlat mumma

2013-10-30 | 17:14:25 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Var och hjälpte Elin att sko idag utan lyckat resultat. En veterinär ska komma dit och ge honom lugnande innan nästa skoning. Påväg hem stannade jag och Elin på Grafströms ridsport och handlade lite småsaker.



Tintin fullkomligt älskade banangodisarna. Banan är det bästa han vet så klart jag köpte dom åt honom. Fick med mig ett nytt hårnät hem också, rätt stilrent och enkelt med lite bling. När jag kom hem från Elin så såg jag att Tintin såg rätt chockad ut och var ca fyra sekunder från en hjärtattack och det var ju inte så konstigt. 100 meter ifrån honom står herr och fru älg och äter lite middag.



SM 2013

2013-10-29 | 15:20:08 | Kategori: Allmänt | 4 kommentarer
Okej. Var ska jag börja? Börjar väl skriva om självaste kvalen. Kom ner till Skara på onsdag och packade upp, fixade i stallet och hälsade på Hanna, Mirja, Sixten och Krister. Han var riktigt pigg efter resan och allt kändes väldigt bra. Gick ner till ridhuset och red honom, han var såååå fin. Red bara en snabb stund för att sedan duscha honom. Åkte hem till stugan och duschade mig själv och sedan var det dags att sova. 
 
 
 
Veterinärbesiktade på morgonen och sedan var det bara att börja grooma. Efter allt var klart gick vi ner till ridhuset och jag red först Trail Youth kvalet och vann det, han gick riktigt bra. Kändes väldigt med och säker på bommarna. Han kändes lika fin i Open kvalet och vi tog oss vidare till final där också. Vi tog oss lite lunch efter det och laddade om till pleasure och horsemanship-kvalet. 


Horsemanshipen och pleasuren gick hur bra som helst, han jobba på och kändes väldigt med. Dock blev han lite stressad när alla susade om honom i pleasuren då han inte är så snabb, men han försökte verkligen hålla sig lugn. Vi placerade oss på första plats i kvalen i både horsemanship och pleasure. 

 
Lördagen spenderades med lite utflykt med hela extra familjen då vi hade en helt ledig dag. Vi kom tillbaks till Axvalla och jag skulle ut och rida i ridhuset på kvällen och då händer det som inte fåt hända. Hade precis börjat att trava igång honom och vi möter ett annat ekipage. Varav den andra hästen blir rädd för någonting utanför och kastar sig från det han tyckte var obehagligt. Otur för oss var det i vår riktning, så vi kolliderade och jag skadade mitt knä. Inget superallvarligt som tur var men en rejäl smäll på ledbanden i knäet är inget man bara går bort. Folk var supersnäll och hjälpte mig av och pappa hämtade linda och kylgel och fixade så knäet blev stabilt. Hanna hoppade upp och red honom så att han fick röra på sig, och jag blev itryckt en massa värktabletter och gavs ett par kryckor. Sedan hoppade jag runt på kryckor mellan klasserna och käkade lite tabletter innan jag skulle rida. 
 
Sedan till det roliga. GULD I TRAIL YOUTH MED ETT SCORE PÅ 71,5. Helgens högsta trailscore drog jag och Tintin hem. Så jäkla nöjd efter den här klassen, kom ut med tårar i ögonen och var så jäkla nöjd. Sedan gick vi in i open trailen, och han som har haft problem med galoppbommarna satte varenda galoppbom och var sååå schysst där inne. Scorade 66 efter några småpet och slutade på en bronsmedalj. 
 
Sedan till helgens bästa prestation; GULD I PLEASURE OPEN. SÅÅÅÅ BRAAAA HÄST. Allvarligt, han skötte sig så sjukt bra. Ännu en gång sprutade tårarna av glädje när nationalsången spelades upp och hela publiken stod upp och applåderade. Efter detta så gick vi in och kammade hem en silvermedalj i horsemanship. Åkte hem med världens största leende och kunde inte vara med lycklig. Jag är så kär i denna häst och hans potential. Tusen tack alla som har stöttat mig genom denna resa och pushat mig att bli den jag är idag. 
 
 
 

Heby

2013-10-23 | 13:02:13 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Där är vi nu, i Heby alltså. Nyss käkat lite hamburgare på den där kända restaurangen med ett stort gyllene M och nu fortsätter resan. Meya är ännu en gång ett roligt resesällskap.





Nu är vi på gång!

2013-10-23 | 08:33:49 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Tintin är packad och sakerna med. Nu rullar vi mot Axvalla och Western SM!

The big grey

2013-10-21 | 13:47:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Okej, var det en hel höbal Tintin åt till frukost eller är han bara lite mullig? Fulaste vinkeln men ändå världens finaste häst.
 
Igår var det träning, träning, träning som stod på schemat. Red honom två gånger kortare stunder, red max 20 minuter och gav mig när det kändes bra. Började första passet och red trail, red genom lite mönster och jobbade med att han bara skulle slappna av. Gav mig direkt när han bara slappnade av och gjorde det jag bad om. Andra passet blev horsemanship för fulla muggar och han var sååå schysst. Han jobbade på riktigt bra och kändes fin i alla gångarter. Han har varit lite knackig i högergaloppen men mamma som är hästmassör masserade genom honom på lördagen. Och jag kände verkligen skillnad, han var mycket mjukare så han satt förmodligen lite fast i vänstersidan och var lite stel. Jobbade fin på bettet och var bra på övergångarna. Han förstår rätt fort vad han ska göra om man tränar mönstret för mycket så brukar försöka rida det bakvänt och göra lite andra övningar i mellan. Och aldrig rida samma mönster flera gånger på rad!  
 
Hur tränar ni era hästar inför tävling? Går ni genom mönsterna eller bara myser runt och tar det lite lugnt? 

DQHA Championships egna hunt seat!

2013-10-21 | 10:38:12 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Hahaha satt och tittade på Hunt Seat från DQHA's mästerskap och såg en häst som blev lite nervös inför klassen tror jag. Så precis när ritten skulle börja så ställde den sig och kissade, länge också. Hahah, första gången jag såg det på en tävling iallafall. Tintin brukar ha nått ticks att han alltid ska bajsa precis när han går in eller precis när klassen har börjat. Ser inte jätteproffsigt ut när man kommer intravandes med en bajsande häst! 
 
Man kan ju lätt säga att nöden har ingen lag, haha! Här hittar ni länken till tävlingen om ni vill se. www.equinestream.com
 

Bilder från Paint

2013-10-20 | 22:34:25 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Nu har äntligen bilderna från världens bästa Mi kommit och är supernöjd. Bra kvalité på bilderna och supertrevlig fotograf! Kul att ha bra fotograf på tävlingar som kan fota, för det är en konst att fota i ridhus och Mi klarar det galant! 
 
Han blir bara bättre och bättre för varje tävling och vi är så säkra på varandra just nu. Han tycker det är roligt och jag litar på honom till 100%. Kan inte vänta tills att få åka på EM nästa år och se hur han står sig utomlands. Finaste killen jag har ♥
 

Åka till ridhuset med QP

2013-10-16 | 09:14:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Idag ska jag och Elin åka till ridhuset med QP. Vi har en vinterplan för honom så nu börjar vi arbeta han. Han blir 6 nästa år och blir en seniorhäst och måste då alltså gå på stångbett på AQHA-shower så Elin och jag pratade lite. Och till våren ska han vara klar för att tävla på ett stång, vi får se hur det går med den idén men vi ska försöka.

 
För er som inte vet det så stod Elin och QP hemma hos mig förra sommaren då vi tränade honom och jag hjälpte Elin lite med att komma igång. QP är en häst som kommer bli riktigt fin på tävlingbanan och rolig att tävla tror jag, då han är lugnet själv när det kommer till ridningsdelen. Ser verkligen fram emot att QP och Tintin ska få åka på shower tillsammans under sommaren 2014. 
 

8 saker du inte visste fanns

2013-10-15 | 14:32:25 | Kategori: Allmänt | 2 kommentarer
Hittade en artikel på Luckt Riders hemsida och vilka sjuka saker jag såg. Det var en atikel om 8 saker man inte visste fanns till hästar och tillbehör. Tog ut några bilder och lånade av dem så jag kan lägga upp här, höll på att skratta ihjäl mig när jag läste om det. 
 
Det här var det första, en parfym som doftar gammal sadel. Vet inte riktigt om jag skulle velat ha haft parfym på mig som luktar häst om jag är i stallet varje dag men det finns dom som kanske vill ha med sig hästarna dag ut och dag in.
 
Hahaha det här är ju bara för mycket. Ett regnskydd i form av ett picknickbord! Tintin skulle inte gå i närheten av det här, han skulle tycka jag var helt koko som tog ut ett picknickbord mitt i hagen. Men rätt roligt ändå att ha något annorlunda, inte bara ha ett vanligt brunt tråkigt vindskydd. 
 
Dyraste hovkratsen bara för att det är ett något märke på dem, haha. Inte en snygg men det ska väl finnas nått till dom med obegränsat med pengar också. Lägger personligen pengar på en snygg showtröja istället. Skulle ni köpa något av det här? Fanns även en onepiece till hästarna, det skulle jag vilja ha inför tävling. 
 
 
 
 
 

Trailträff

2013-10-11 | 15:21:49 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
I onsdags var jag på trailträff hemma hos regina. Riktigt roligt att träffa lite folkn och umgås lite. Åkte hemifrån mig runt 1 tiden och var framme ca kl 3. Tur jag hade sånt roligt sällskap med i bilen.





När vi väl kom fram så träffade jag Regina och vi gick runt och tittade på unghästarna och fölen hon hade hemma nu. Hon hade en riktigt snygg fölunge efter VS Code Red, hon kommer bli farlig när hon blir stor. Sedan sadlade jag och gick upp till ridhuset och var helt ensam första stunden.

Red två omgångar, första så åkte jag mest runt över alla bommar och tpg det lite lugnt. Andra passet pressade jag honom lite mer och han kändes toppen. Kul att vara där och ett roligt intiativ!

Nu är dom här!

2013-10-11 | 12:35:47 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Mina nya boots kom inonsdags och jag har nu hunnit rida i dom två gånger. Och jag är supernöjd! Sköna, passar foten och fungerar perfekt vid ridning.



14 dagar kvar...

2013-10-09 | 08:39:28 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Nu är det endast 14 dagar kvar till SM och jag känner mig väldigt spänd och laddad. Tintin går bra och allt känns i form, och det känns bra att åka ner och få träna lite trail idag hos Regina med lite andra människor. Har anmält mig i 5 klasser till SM. Trail open och youth, horsemanship open och western riding youth, eventuellt byter jag till Western riding open då det kan hända att jag är nästintill ensam i western riding youth. 
 

 
Foto: Mi Ritzen

Detta är bilder från förra årets SM. Tog med mig hem 2 medaljer, 1 guld 2 silver och ett brons. Undra om man kan toppa förra årets resultat? 

Traildag

2013-10-08 | 12:45:40 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Imorgon är det en såkallad traildag nere hos Regina i Vattlång. Regina driver RS Westernriding och har tränat Tintin när han var mindre. Hon ska ha en dag då hon lägger upp en trailbana och så får man komma dit mellan 11 och 21 och träna hur mycket man vill. Tycker det är rätt bekvämt, då slipper man själv springa runt och fixa till bommarna man kastar runt hela ridbanan. 
 
Klicka på bilden för att komma till Reginas hemsida. 
 

Gamla videoklipp och utveckling

2013-10-07 | 10:17:48 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Det här är en film från lite mer än ett år sedan, och jag känner knappt igen honom. Han rör sig på ett helt annat sätt och han är en helt annan häst. Ska be mamma filma mig imorgon när jag rider lite trail, han är mycket stadigare och mer självsäker. Här tyckte jag han gick mycket bra men inget jämfört med hur han går idag. Säger dock inte att han är färdig, inte på långa vägar men den fantastiska framgången han har gjort i sig själv tillsammans med mig nu under 1 år är helt otrolig. 
 
 
Saknar vintern och tiden med Elin också nu när jag sitter och går igenom gamla filmer. Här rider vi i snön, jag och Tintin. Elin stod hos oss under större delen av året då hon precis köpt QP för att komma igång med honom samt att hon inte hade någon häst hemma i sitt stall, så han skulle få lite sällskap av farbror Tintin.  
 

En hel helg i fjällen

2013-10-07 | 09:52:16 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Har spenderat hela helgen i Vemdalen i vår fjällstuga. Det var totalt 65 stycken som åkte upp och vandrade och hade det toppen.



Kattis var så snäll och hjälpte oss ta hand om hästarna i helgen. Kattis bloggar också på www.mittlivmedsune.blogg.se, kolla in där. Kattis har varit min extra mamma både på tävling och utanför så länge jag kan komma ihåg. Hon är guld värd!

Vår gård

2013-10-05 | 14:02:44 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Har gjort en panoramabild från en utav hagarna. Här ser man huset, stallet och paddocken samt en till hage nedanför. Vi har plats för fyra till fem hästar i stallet, sedan har vi två sadelkammare. Trivs väldigt bra i vårt stsll, är alldeles lagomt men när jag blir äldre så har jag helt andra ambitioner för hur jag vill ha det.



Dagens ridpass

2013-10-02 | 19:28:19 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Jobbade honom på drawreins idag och ett helt vanligt tränsbett. Vill få honom att sänka ner huvudet istället för att höja det i fattningar och stipp etc. Då tycker jag drawreins hjälper, dock rider jag aldrig med drawreins mer än en dag., så alltså aldrig två dagar i rad och bara kanske 1-2 gånger i månaden vid behov.

Tycker att rida på drawreins krävs för det första en kunskap sedan ska man inte göra det till en vana. För hästen kommer tillslut endast förlita sig på drawreinsen. Dom måste kunna "klara sig själv".

Hösten är här

2013-10-02 | 11:58:24 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Nu är hösten här och Tintin kunde inte vara mer nöjd. Han är glad att slippa flugor och sådant, sedan tycker han att det är lite kallt men skämmer bort honom med varma täcken. Han fryser väldigt lätt så han står ute och inne. Byter mellan olika täcken så han inte går med samna hela tiden då jag inte vill att han ska gå dygnet runt med BackonTrack-täcket!





World Show 2013 AQHYA

2013-10-01 | 22:45:16 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Ligger och tittar på klipp från årets World Show för youthryttare. Jag får så himla mycket inspiration från de ungdomsryttarna, både hur de rider och vad de har på sig. Spännande och se vad för mode som gäller för iår och vilket mode som förmodligen kommer komma att följa med in i 2014.  
  
 
Den här tycker jag är så jäkla härlig, Har varit lite negativ till freestyleklasser men nu när jag börjar se att det inte bara är flams och trams, utan man framför faktiskt ett riktigt snyggt mönster tycker jag det är rätt roligt. Det är kul för både häst, ryttare och speciellt publik att få se lite annat än det man är vana att se. 

 
AQHYA skapade flera klipp på ca 1½ minut med lite inblick och intervjuer från alla World Champions i de olika delarna. Roligt att höra vad folk säger om sina ritter och hur det tänker bakom varje ritt. Man får en annan syn på tävlingen att det inte bara är att kanske glida runt. Kan rekommendera att titta på alla dessa klipp, roligt att höra vad de har att säga. 
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus